Elementernes poesi i Ølgod

Ølgod til hest

Jydske Vestkystens sektions-forside i fredags med Misja Kristoffer Rasmussens 4,5 meter høje Hest.

Åbningen af biennalen Skulptur Ølgod 2013 i lørdags foregik under stor opmærksomhed fra alle dele af det lokale miljø. For som Dansk Billedhugger-samfunds formand, Søren Schaarup, konstaterer:
“Skulpturernes indtog i den lille stationsby med ca. 4.000 indbyggere har i høj grad formået at skabe debat om kunsten og engagere byens indbyggere og besøgende. Ikke kun som kulturelle ”smagsdommere”, men også som aktive deltagere og sponsorer, hvor borgerne aktivt inddrages i valget af hvilke skulpturer, der skal erhverves til byen.
Lokale fonde og firmaer støtter på fantastisk vis op om arrangementet. Eksempelvis har butikken ”Kulturloppen” i år doneret 100.000 kr. til udstillingen. Ud over at skaffe midler til den praktiske gennemførelse har de lokale foretagender skænket ni skulpturer til byen, der nu har 16 skulpturer stående permanent.”

111 skulpturer af 46 danske og udenlandske kunstnere udstilles rundt om i den sydvestjyske stationsby, hvor byens borgere, oplandets besøgende og sommerens turister får noget nyt og overraskende at se på.
På vegne af Dansk Billedhuggersamfund trækker Henrik Voldmester det store læs som udstillingens kunstneriske ansvarshavende. Klik videoen herover og hør ham fortælle om denne sjette udgave af Skulptur Ølgod.

  • Besøg udstillingens hjemmeside HER.
  • Se udstillingens katalog HER.
  • Se TvSyds reportage fra Skulptur Ølgod HER.