Lars Waldemar

Uden at se mig selv som naturskildrer er mit univers eller rettere: mit kunstneriske univers fyldt af natur. Jeg prøver at grave et spadestik dybere for at finde de byggesten der bevirker, at vi opfatter det vi ser som et organisk væsen, noget naturligt. Når disse byggesten er fundet, bruger jeg dem til at skabe mit eget univers af livsformer, der kan minde om fossiler, koraller, frø m.m.

Lars WaldemarOftest arbejder jeg i kalk, støbejern, bronze, cement og andre forholdsvis traditionelle billedhugger-materialer. Med udstillingen “Løvfald”, der blev vist på Esbjerg Museum og Skanderborg Museum, har jeg prøvet at bevæge mig ind på en mere eksperimenterende bane. På denne udstilling blev de mere traditionelle billedhuggermaterialer erstattet af affald, idet udstillingens dogme var, at alle værker skulle være fremstillet af eller ved hjælp af affald.
Ideen med udstillingen var blandt andet, at de begrænsninger, jeg pålagde mig selv, skulle tvinge mig til at tænke nyt og gå nye veje. Der skulle tænkes i nye materialer, nye teknikker, og frem for alt skulle der eksperimenteres. Samtidig med at der skulle ske en fornyelse, ville jeg dog gerne knytte bånd til mit hidtidige kunstneriske udtryk. Målet var således, at der skulle ske en form for kontrolleret fornyelse.

Tom Jørgensen fra Kunstavisen beskrev projektet således:
“Man kan sammenligne projektet med en stilren filminstruktør, der pludselig får lyst til at forlade den realistiske genre til fordel for en ny legende og spontan tilgang til stoffet. Uden at vide, om skiftet bliver permanent, eller om der bare er tale om et midlertidigt pusterum fra den vante boldgade.
Om projektet bliver permanent ved jeg ikke, men eksperimenterne fortsætter. Ikke nødvendigvis med affald, men med materialer som normalt ikke forbindes med kunst som f.eks. elastikker, sugerør, plastbægre m.m.”

  • Se også Lars Waldemar ved Venedig Biennalen 2017 HER.

KONTAKT:
Mail: mail@larswaldemar.dk
Web: www.larswaldemar.dk