Henrik Voldmester

Mellem Husby og Vesterhavet ligger fire kilometer klitter og klitplantage, som zoologer sammenligner med Galapagos. For ligesom på øerne i det sydlige Stillehav udvikler dyrene sig helt forskelligt fra resten af verden. De udklækkes kun på den vestjyske egn, og det er ganske vist.
Dyrenes skaber er nemlig billedhuggeren Henrik Voldmester, der har boet i Husby siden 1979.
“Min verden er befolket af mange forskellige væsener,” fortæller han. “Jeg plejer at sige, at jeg ikke digter væsnerne selv, men kun forsøger at beskrive min omverden, som jeg ser den.
Jeg er så heldig at bo ved Husby Klitplantage, der rummer et meget interessant dyreliv. Her møder man i skumringen mange forskellige Einbeins, der hopper rundt. Man kan også være heldig at se Havpegasusser flagre hen over trætoppene. Om aftenen ved fuldmånens skær kan man tilmed ofte høre de månesyge søhestes trompeteren over havet, eller man får et glimt af nålefiskene på deres stridsvogne.”

Henrik Voldmester var over 30 før han opdagede, at der er noget der hedder kunst, og man kunne lave den selv. Om sit virke fortæller han:
“Jeg arbejder med en enkelt støbeteknik, hvor hver enkelt skulptur udskæres i et skummateriale inden den støbes i bronze. I støbeprocessen forgår skummaterialet, så der kun kan støbes ét eksemplar af skulpturen. Alle mine skulpturer er derfor unikke eksemplarer.
 I den kreative proces forsøger jeg at bevare skitsens friskhed i den færdige skulptur. Jeg foretrækker derfor, at udtrykket står i rå forarbejdning og en levende overflade, så skulpturen ikke bliver for pæn og parfumeret.”

Henrik Voldmester debuterede på Kunstnernes Sommerudstilling i 1980.
I 2016 rundede han de 70 år og markerer fødselsdagen med en bog og en retrospektiv udstilling i Huset for Kunst og Design i Holstebro. Under titlen ”Fra FØR til NU – en billedhuggers bekendelser” kan udstillingen ses indtil 7. august.

  • Mere om udstillingen HER.
  • Se bogen HER.

Kontakt:
Henrik Vilhelm Voldmester
Sognegårdsvej 1,
Husby, 6990 Ulfborg
Tlf: (0045) 9749 5603
e-mail: henrik@voldmester.dk
web: www.voldmester.dk

  • Se Henrik Voldmesters videoer om Atlantdragen og Hornblower Seahorse HER.