Helle Vinter

Helle Vinter har i mange år beskæftiget sig med det 2-dimensionelle maleri, men gennem de seneste10 år har hun bevæget sig mere og mere over i 3-dimensionelle værker, først i blandform og senere i bronzeskulptur.

Hun sammenstiller forskellige del-elementer (pap, spisepinde, puslespilsbrikker, plasticfigurer, ståltråd mm.) til en helhed, som hun enten lader stå som den “rå” blandform (det ses blandt andet i hendes serie “Kuber”), eller hun støber i bronze.
Specielt i bronzen lader hun figurer fra maleriet bevæge sig ud i rummet og ud i det 3-dimensionelle plan. Her kommer hun tættere på en undersøgelse af figuren. Bronzeskulpturerne fungere bedst, når alvor og humor supplerer hinanden.

Skulpturerne i “ren blandform” har et let og luftigt præg, og den elegance, der kendetegner værkerne, giver uvilkårligt associationer til Japan – en inspiration hun har have taget med sig fra et studieophold i Japan.

Helle Vinter arbejder også som konsulent og underviser i forbindelse med samarbejds- og visionsudviklingskurser i offentlige og private firmaer, samt som underviser på Billedskolen på Horsens Kunstmuseum.

KONTAKT:
Mail: mail@hellevinter.dk
Web: www.bkf.dk/helle-vinter
Mobil: +45 30 31 98 09