Erling Tingkær

Erling Tingkær arbejder i et figurativt stramt formsprog, og hans fantasifulde, ofte utraditionelle måde at gribe opgaverne an tilføjer altid noget nyt til det miljø, de er placeret i. Foretrukne materialer er bronze, tegl, stentøj og fiberbeton, et materiale han i særlig grad har forstået at arbejde med. Materialets styrke og smidige formbarhed udnyttes til at skabe hidtil usete former og figurer, indfarvede eller beklædt med stentøjsornamentik.

Her er tale om skulpturer, som opfordrer til fysisk kontakt. Ofte kan man sidde eller klatre på dem. Ja, nogle kan man sågar komme ind i. Denne evne til at koble et skulpturelt formsprog med en fysisk funktion har givet kunstneren en række opgaver for skoler, boligområder og børneinstitutioner rundt om i landet, da de taler umiddelbart til børns fantasi og leg. Flere af udsmykningsopgaverne er skabt i samarbejde med arkitekter allerede fra projekteringsstadiet.

På sine rejser i Europa, Afrika, Amerika og Asien har han hentet stor inspiration. Dette spejles i hans kunst og livsanskuelse, men rødderne i den fynske muld fornægter sig bestemt heller ikke i hans værker.

De små værker inspirer til de store og omvendt. Det er i spændingsfeltet mellem ude og hjemme, stort og småt, øst og vest, nord og syd, at Erling Tingkærs kunst trives og udvikler sig.

  • I april 2015 blev arbejdet på hans morsomme værk Professor Labri kronet med en pris. Skulpturen har forvandlet en bunker i Odense til et monument for en gøgler. Læs mere om Professor Labri HER.

KONTAKT:
Mail: erling@erlingtingkaer.dk
Web: www.erlingtingkaer.dk