Vivian Rose

Vivian Rose fordyber sig i naturens verden, i strandbilleder og studier af himlens belysninger og skyformationer. Også dagliglivet på markedet, ved fiskermolen eller omkring husmandsstedet hører til de hyppigt tilbagevendende motiver fra såvel hjemlige som udenlandske himmelstrøg.
Den samme hastigt tegnede skitse kan siden inspirere til et sart oliebillede, en naturalistisk formet bronzeskulptur, en forenklet collage eller et ekspressivt glasmaleri. Hun bearbejder sine iagttagelser til harmoniske kompositioner af farver og figurer, men skaber også værker med mere symbolladet indhold som glasrelieffet på Skt. Annæ Gymnasium, der er et af hendes få nonfigurative arbejder.
/Weilbach

Digesvaler, polykromt stentøjsrelief.

Hun uddannede sig på Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1963-70 og debuterede i 1967 på Charlottenborgs Forårs-udstilling. Det er siden blevet til en lang række udstillinger.
Et langt begivenhedsrigt liv har sikkert givet inspiration til arbejdet tilsammen med indtryk fra udlandsophold og rejser. Vivian Rose har modtaget utallige stipendier og udmærkelser, bl.a. fra Dronning Ingrids Romerske Fond.

I 2013 kårede Vivian Roses hjemkommune, Gentofte, hende til årets kunstner og hædrede hende blandt meget andet for bronzeskulpturen ‘Skovserpigen’, der står på Strandvejen ved Skovshoved Hotel.
Som underviser var hun 1978-94 lektor i billedkunst på N. Zahles Gymnasium.

KONTAKT:
Mail: Vivianrose007@hotmail.com
Telefon: 2533 1628