Ole Madsen

For mig er det foretrukne materiale granit. Den rå blok, der ved bearbejdning ud over at få form , også hurtigt kommer til at få mange fantastiske farver og stukturer. Andre materialer, som f.eks. træ, stål og marmor har også været under hammeren. Inspirationen er mangeartet, naturens organiske former, vor fælles historie, arkitektur og politik.
Der er nok at tage fat på.
Den kristne historie, og verdens politik er en del af vores fælles hverdag, så når mine skulpturer visuelt fortæller en hændelse – som abstraktion og form, der ikke giver klar besked – så må man bruge sanserne for fuld skrue.

1 PLUS 12-BORDET.

Om ”1 PLUS 12-BORDET” har kunsthistoriker Karin Kryger skrevet følgende:
Bordet” kombinerer grov primitivisme med en dyb genspejling af de faktorer, der afgør ondskab eller godhed i menneskehedens natur. Værket afspejler desuden et gammelt foruroligende teologisk spørgsmål, om hvorvidt Judas’ gerning skyldtes hans egen onde natur, eller var han et hjælpeløst redskab i Guds store plan? Ole Madsen skaber forskellighed i sine hoveder ved at bruge grove sten kombineret med polering for at give flerfarvet effekter. Ole Madsen har her stillet spørgsmål til Apostlenes rolle, samt fortolkninger af godhed og ondskab”.

VÆRKER:

  • 1 PLUS 12 – BORDET: Sankt Jørgensbjerg Sogn og Kirke.
  • Migranter: Allerød Skulpturpark.
  • Hvalfisk, Jonas Bog. Matthæus 12.39.: Rigshospitalet.

KONTAKT: