Troels Lybecker

Troels Lybecker indledte sin løbebane som billedhugger, men malede sideløbende i olie og akryl og tegnede med blyant og fedtstift.

Selvportræt.

Selvportræt.

I relieffet Operationsscene fra 1958 (se billedet herunder) lægges vægt på en rolig, karakteriserende komposition i stramme, klassiske former med betoning af det menneskelige aspekt i forholdet mellem patient, læge og sygeplejerske.
I slutningen af 60erne arbejdede Troels Lybecker med møbeldesign, hvor han ligesom andre i den periode eksperimenterede med formgivning af møbler i skumpolyether, der kunne produceres billigt. Hans møbler blev udført som skulpturer i nonfigurative former.

I årenes løb har Troels Lybecker stadigt mere dyrket portrættet. Hans motiv er ofte kendte personer fra det politiske liv, foruden de mere anonyme skikkelser, han traf i Københavns indre by. Portrætterne er analyserende i ny-realistisk stil med stor intensitet i udtrykket.
Busten af maleren Svend Aage Tauscher er en markant og rammende karaktertegning af den specielle personlighed, Tauscher var. Deres billeder fremstillede og solgte de på stedet, og dermed satte de to kunstnere i et og alt deres præg på livet og kunstnermiljøet i Københavns Citys værtshuskvarter.
/Tekst fra Weilbachs Kunstnerleksikon.

KONTAKT:
Mobil: 2344 5602
Mail: lybecker.kunst@gmail.com

Personerne ved Professor Tribinis buste på Bakken er fra venstre: Aase Tribini, Bakkens Pjerrot, Anders “Anden” Matthesen og Bakkens direktør Nils-Erik Winther. Anledningen var Tribini-prisens overrækkelse i 2009.