Henriette Lorentz

“Sundhedsøen”. Sundhedshus Rudkøbing
Henriette Lorentz.

Henriette Lorentz arbejder både med det bemalede billede på den 3-dimensionelle form og med maleriet. Ofte i en tæt dialog med hinanden.
I de 3-dimesionelle værker er det fortrukne materiale fiberbeton, som bygges op i organiske former. Materialet giver utallige muligheder på grund af dets smidighed, som samtidig har stor styrke.

Preben Winther skrev: “Stilmæssigt befinder hun sig i krydsfeltet mellem fabel og udogmatisk surrealisme. Motivisk fortolker hun kvinden, fuglen og eventyret. Hendes farvetone og behandling af det koloristiske forlener værkerne med en særegen, personlig nerve.”

Jeg arbejder ofte med gentagelsen – flere elementer i samme situation – men med en meget forskellig opfattelse af situationen.

Atelier Lorentz, Grønnegade 1 i Rudkøbing.

Lise-Lotte Blom skrev: “Hendes værker antyder en livsvisdom, som hun udtrykker i gådefulde fortællinger om livets kontroverser. Farverne er af stor betydning. Ofte ses neddæmpede farver, der synes at ulme, for derefter at gløde i rig stoflighed. Der er konstant bevægelse i de mange væsener, der synes at ville gøre opmærksom på en anden verden, nemlig fantasiens verden.”

I de sidste år har jeg arbejdet mere og mere med skulpturen, fået nye udfordringer ved at arbejde med værker, der udtrykker sig fra alle sider. Det er værker, der ofte har helt andre omgivelser end maleriet samt nye udtryksformer, der ofte er inspireret af fremmede kulturer – ikke mindst to arbejdsophold i Ghana i 2016 og 2019.

Medlem af Kunstnersammenslutningen PRO.

Mail: info@henriettelorentz.dk

Web: www.henriettelorentz.dk

Tlf. (45) 3022 8175