Steen B. Langvad

Først var fortællingen, og fortællingen blev et skaberværk smedet af Cortenstål fusioneret af ild.

Sådan kan man nemt beskrive værkerne af kunstneren Steen B. Langvad. Hans skulpturer er ikke blot tomme hylstre gjort af jern og fortæret af tidens rustne tand, men derimod skabninger med eget liv og historie.
Cortenstålet får liv; skabningerne i Steen B.Langvads univers går dig i møde, nysgerrigt, skulende, leende. Det humoristiske islæt er ikke til at tage fejl af.
Den troldsplint, kunstneren har i sit mytologiske og skabende blik, bliver fint gengivet i værkerne, som alle har noget på hjertet, der rækker udover det første møde. Det er tydeligt, at kunstneren er optaget af at besjæle sine skabninger. Det rå og rustne udtryk bliver fint akkompagneret af de bløde linjer og den meget udtryksfuldt fortælling, der ligger i alle hans værker.
De kikker direkte ind i sjælen, og mens de blotlægger deres egen fortælling, spørger de publikum om, hvad de selv har på hjertet.

Steen B. Langvad søger sin inspiration direkte i det mytologiske og åndelige, som ville han fortsætte de urgamle mystiske fortællinger og gøre dem nærværende og vedkommende for det moderne menneske.

Bavianen.

Men de urgamle fortællinger vil mere og andet end at minde os om forne tider, de beder os om at tage os tid, nøjagtigt som kunstneren selv har taget sig tid til at genskabe jernet af urformen til en ny skæbnefortælling.

 / Trine Lindhardt Roux – 101 Kunstnere

Steen B. Langvad er uddannet grov- og klejn­smed, illustrator og frihåndstegner. I sine skulpturer forener han sin faglighed som smed og illustrator med sin viden, erfaring, formforståelse og store interesse for historiefortælling, natur, dyreliv og kunst.

For Steen er Natur og Kultur eet.

KONTAKT:
Tlf. 4232 4000
E-mail. langbendt@gmail.com
Facebook-side: CortenArt

Kunstens indtog i Ølgod.- 2021