Jørn Hansen

Jørn Hansen arbejder.
Jørn Hansen i sit værksted.

Ligesom vi kan se med ørerne
…vi bruger jo begrebet lydbillede…
så skal vi også have noget,
der kan opleves som musik for øjnene.

Træ er mit oftest benyttede materiale, men også glas, drivtømmer og rustent metal er vigtige elementer. Det er i kombinationer af disse materialer, at motiver, udtryksformer og de fysiske bearbejdninger bliver afsøgt for nye tilgange og eksperimenter.

Jørn Hansen Klodshans
“Klodshans” i haven ved KunstCentret Silkeborg Bad 2021. Hele herligheden er udført i træ.

Vinduesglas forekommer i forskellige tykkelser, som skæres, knækkes, stakkes, limes og bearbejdes på forskellig vis for at opnå lysvirkninger, facetter, spejlinger og mønstre.

Lyset er en vigtig bestanddel i arbejdet, hvad enten det drejer sig om lysets refleksioner og samspil med glasset og skulpturernes overflader, eller når det foregår på et mere symbolsk plan.

Land Art er et andet hovedområde, hvor det især er den lokale natur og de naturmaterialer og forekomster, som findes der, som er udfordringen i placering, samspil og udtryk. Det gælder både herhjemme i Danmark og på opgaver i udlandet.

Det handler om det organiske i tingene, deres egen indbyggede musik. Det indre liv som findes i alt, fra stenene i vandkanten, slebne gennem årtusinder, drivtømmeret som har fået karakter af vand, sand og vejr, til det rustne og bearbejdede metal, til træets årer og naturskabte former.
Den skulpturelle form og materialernes overflader, mødet mellem det bløde og hårde og kontrasterne heri, er ligeværdige virkemidler i det æstetiske udtryk.

Hør jordens stemme
at lytte giver billeder i dit sind

Se ændringer i planeten
at se giver lyde i din sjæl

Livet er natur og natur er liv
det giver inspiration

KONTAKT:
Telefon: 2619 1484
Mail: to@joern.dk
Web: http://www.joern.dk