Poul Frederiksen

Poul Frederiksen debuterede 1971 på Charlottenborgs Forårsudstilling og Kunstnernes Efterårsudstilling med frodige kvindebluser, bagt i rugbrød og hængt på bøjle. Arbejdet i brød kulminerede med ‘Skulptur for duer’ skabt til åbningen af Århus Festuge. Efterhånden som et enormt dueskelet, formet i tråd og behængt med mange tusinde skiver brød, fortæredes af rådhusets duer, forsvandt skulpturen sammen med de mange mætte duers vingeslag.

Poul Frederiksen tegning

Poul Frederiksen. Tegning: Jeff Ibbo.

Hans dadaistiske univers cirkler ofte om displaceringen af dagligdagens kendte objekter – en spade i Kongens Have med håndtag og det halve skaft under jorden, lod beskueren i tvivl om de levende og de døde. En pudeformet græsfraktion løftede sig ved Sophienholm og afslørede, at der var dun under græstæppet. Bryster udformet i en bronzebluse henslængt på en granitsten indkredsede det tema, som har præget Poul Frederiksens arbejder gennem de senere år: ‘Bløde Punkter’.
Kærligheden til hverdagens bløde punkter kom for eksempel til live i en jernseng med fjer og fjederfyldt glasmadras og i installationen med 14 hvide puder, hver dækket først af en kvadratisk glasplade og øverst af et æble.
Legen med materialernes konfrontationer, ofte bryster og puder stivnet i gips, bronze og glas, er i de senere år suppleret med grafik, foto og maleri, stadigvæk med tanken bag tilblivelsen som tilskuerens katalysator.
/Politiken 2012.

KONTAKT:
Poul Frederiksen
Gothersgade 143, 4.
1123 København K.
Tlf. 2639 3346
Mail: Poul.s.frederiksen@gmail.com