Frank Fenriz

“I mine værker, specielt de figurative, prøver jeg at gøre almen menneskelige oplevelser og relationer til tidløse, universelle fabler om livet. Mine mere abstrakte værker består af former og bevægelse, der skaber associative ordløse stemninger. Derudover kommer mange af mine ideer fra film, tegneserier, arkitektur, design, filosofisk og videnskabelig litteratur,” fortæller Frank Fenriz.

Trold af træpaller. Dronninglund 2018

Fra sit hjemsted i Kværndrup på Fyn arbejder han både med skulptur, keramik og landart. Desuden underviser han, holder foredrag og arrangerer udstillinger. Her på hjemmesiden gælder det skulpturerne, og i bogen om sine skulpturer viser han, hvordan jernet er hans primære materiale.

“I mine jernskulpturer bruger jeg jernets unikke egenskaber og modellerer nærmest skulpturen i det tomme rum, hvor den ved skæring, formning, udhamring og svejsning får “flydende” form i processen. Det er en meget direkte og levende proces. På grund af jernets styrke åbner den op for et rigt dynamisk udtryk.
Ofte lader jeg skulpturerne være åbne – som kalligrafiske penselstrøg – hvor blot den mest nødvendige form og bevægelse er nok til at udtrykke billedet stærkest.”

  • Se Frank Fenriz bog om skulpturerne på issuu.com HER.
  • Se hans præsentationsvideo på YouTube HER.
  • Læs hans forklaring på “Fortabelsen” HER.

Se Frank Fenriz videoer om arbejdet med 3D – klik billedet.

KONTAKT:
Telefon: 6227 1017
Mail: frankfenris@yahoo.dk
Web: www.frankfenriz.dk