Steen Christensen

Bøgerne er blevet en væsentlig del af Steen Christensens produktion, fordi bøgers evne til at forbinde slægters erindring, overbringe indsigt og visdom fra generation til generation, er en betydelig del af menneskehedens muligheder for udvikling.
“Vores moderne tidsalder præges jo af mange nye elektroniske medier. Derfor synes jeg det er vigtigt at huske på, at vi er en del af historien. Og den er jo let tilgængelig i vores gamle slidte bøger,” fastslår Steen Christensen.

Steen Christensen, DBS 2016Oprindeligt uddannede han sig som kleinsmed, hvorefter han arbejdede som faglærer med vanskelige børn og unge i 20 år. I midten af halvfemserne tog hans arbejde en ny kurs. Han mødte en billedhugger fra Vestjylland, var på weekend hos ham og blev introduceret til arbejdet i sten.
“Jeg fik noget af hans gamle værktøj, og så var jeg i gang. I løbet af de næste år fik jeg lavet rigtig mange figurer.”
I 2001 blev Steen Christensen inviteret til Morilds sommerudstilling. Det blev så stor en succes, at han besluttede at sige sit lærerjob op og starte sit billedhuggeri på fuld tid. Året efter åbnede han “Steengalleriet”.
“Jeg arbejder fortrinsvis i granit, og for det meste figurativt. I min arbejdsproces er jeg meget fascineret af at få det hårde materiale, som granit jo er, til at blive “blødt op”. I mange af mine granitbøger tilstræber jeg for eksempel at få det til at virke som om, at bøgerne kan lukkes op.”

Steen Christensen arbejder også med bronze, men stenen er i front i både figurative og non-figurative former. Foruden værker til hans egne udstillinger, udfører han bestillingsarbejde til private, virksomheder og institutioner.

Medlem af Dansk Billedhuggersamfund
Kunstnergruppen “Morild” 2001 – 2010
VAK – Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder

KONTAKT:
SteenGalleriet
Steen Christensen
Sølvagervej 18, Unnerud
4500 Nykøbing Sj
Tlf. 5932 8747
Mail: steen-lena@paradis.dk
Web: http://steengalleriet.dk/

Væltepeter – kan bruges som cykelstativ.