S.E.S. i Silkeborg

Guidefolder SES-1
Klik billedet og se udstillingens guide-folder.

S.E.S. “Sculpture Experiment Silkeborg” – der finder sted fra 20. august til 25. september 2016 – er en ny open air skulptur-event, som i år udvikles i samarbejde mellem primært Dansk Billedhuggersamfund og KunstCentret Silkeborg Bad. Det er således medlemmer af Dansk Billedhuggersamfund, der i 2016 har kunnet indsende projektforslag.

Vel ankommet fra Kina kan Gudrun Steen-Andersens "Vidnet" ses nogen tid efter udstillingens slutning.

Gudrun Steen-Andersens “Vidnet”, som kan ses nogen tid efter, den øvrige udstilling er taget ned.

En jury har vurderet, hvilke af de indsendte projektforslag, der bedst repræsenterede en eksperimenterende og udforskende tilgang til skulpturbegrebet. Kriterierne var, om forslaget er tænkt specfikt til S.E.S., om de har konkrete relevante sammenhænge til stedet, og om der arbejdes kreativt med brug af materialer i det skulpturelle eksperiment.
Af i alt 33 modtagne projektforslag, udvalgte de 13 projekter, hvoraf de 12 bliver realiseret.

I juryen var billedhugger Erland Knudssøn Madsen, indehaver af Galerie Moderne Silkeborg Henrik Omme samt kunsthistoriker og direktør Iben From. Det er sigtet med S.E.S. at udvikle et nyt periodisk tilbagevendende udstillingsformat, som sætter fokus på en eksperimenterende tilgang til skulpturskabelsen, og som udnytter områdets muligheder på en ny måde.

  • Læs om åbningen af S.E.S. med Søren Schaarups velkomsttale tilsat en våd, men morsom situation HER.

Kunstcentret Silkeborg Bad logo