Vivian Bondy

Jeg henter inspiration til kunsten i mit mangfoldige liv, hvor jeg i mange år har dyrket dansen, musikken og sproget professionelt. Bevægelse og rytme går som en rød tråd gennem alle mine værker, fortæller den dansk-ungarske billedkunstner Vivian Bondy. De store udendørs værker i jern, stål og bronze er i stadig bevægelse i vind og vejr, hvor de drivende skyer spejler sig i metallets blanke overflader.

Ondine.

Ondine.

I mine senere år som danser var jeg klart bevidst om, at jeg engang ville give min dans billedligt udtryk. Den enestående fornemmelse af at kunne ophæve tyngdekraften og fylde rummet skulle blive den stadige drivkraft og udfordring i mit arbejde med skulpturen. De komplicerede bevægelsesmønstre og balancer har jeg indbygget i kroppen og har derfor aldrig haft behov for at benytte model. Mine bronzeskulpturer er støbt efter cire perdue-metoden.

Gennem flere års intens fordybelse i de forskellige billedkunstneriske discipliner har jeg erhvervet mig de nødvendige færdigheder: Tre år på malerskolen Spektrum, kurser i keramik, glas, sølv, jern- og bronzestøbning og 13 kurser på Holbæk Kunsthøjskole foruden otte efteruddannelseskurser på Kunstakademiet.

  • Medlem af Billedkunstnernes Forbund (Bkf) og Dansk Billedhuggersamfund.
  • Foruden omfattende udstillingsvirksomhed i Danmark har Vivian Bondy deltaget i udstillinger med European Migrant Artists Network i St. Petersborg, Wien, Krakow, Holland, Syrien samt adskillige gange i Finland – senest en separatudstilling med bronzeskulpturer i Den Finske Nationalopera i Helsinki, og i Turku en installation over temaet “Boat”.

Kontakt:
Vivian Bondy
Lille Strandvej 18 G 1th
2900 Hellerup
Tlf. 3929 5144 / 2712 5144
Mail: vivian.bondy@gmail.com
Web: www.vivianbondy.dk