Hæder til kro og skulpturpark

Under en sammenkomst søndag 29. oktober kl. 13 hædres Ølsted Kro og Skulpturpark for god bygnings- og landskabskultur af foreningen By og Land, Halsnæs i Nordsjælland. I parken ses en permanent udstilling af Misja Kristoffer Rasmussens værker.

Kroen stod i flere år tom efter en konkurs. Forfald og tristesse havde bredt sig, men så tog nye forpagtere fat. Kurt og Lilly Schønemann forpagtede kroen, og på kort tid blev den tilgroede have ryddet og omskabt til en lys og åben park, ligesom kroen fik en ansigtsløftning, hvor farven blev ført tilbage til den oprindelige hvide.

Misja er en af byens egne. Han voksede op i Ølsted, men bor og arbejder i dag i Italien. En dag dukkede han op i kroen og spurgte, om han måtte udstille sine skulpturer i parken. Det var han da velkommen til, og dermed var Ølsted Skulpturpark en realitet.

Parken står nu komplet igen, efter at mange af værkerne har været udlånt til sommerens udstillinger, og indenfor i krostuerne pryder mindre bronzeskulpturer lokaliteterne fra hans atelier i Toscana.

  • Klik billedet og læs hele historien i Halsnæs Avis HER.
  • Se hans profilside hos DBS HER.

One Comment on “Hæder til kro og skulpturpark

  1. Pingback: Misja Kristoffer Rasmussen | Dansk Billedhuggersamfund