Ny sommerkunst af genbrug

Jytte Høegs Grå Rodfolk, som var resultatet af hendes arbejde ved det sidste symposium på Dronninglund Kunstcenter.

Frank Fenriz’ Trold.

Det har summet af aktivitet i værkstedsteltet ved Dronninglund Kunstcenter, når kunstnere fra skulpturbiennalen tog fat på de tre symposier, der blev afholdt i løbet af juni-august. Og adskillige af biennalens gæster kiggede indenfor og snakkede hyggeligt med kunstnerne, sådan som meningen også var. Det kunne ikke være bedre.

Hvad kan en kunstner få ud af genbrugsmaterialer som træ fra transportpaller, konservesdåser og akryl? Ja, se blot billederne på denne side. Symposierne betjente sig af genbrug fra syv lokale virksomheder, der sponsorerede materialer til projektet. Og da der ikke er grænser for fantasien, kunne kunstnernes begrebsverden udmærket komme til udtryk med råstof fra overskudslageret, sådan som vi ser er med Jytte Høegs rodfolk og Frank Fenriz trold, der begge er udført af palletræ.

Børn ser på kunst, her Gudrun Steen-Andersens svævende satellitmand, som ungerne betragter i spejlet.

Hvert symposie blev i øvrigt rundet af med en middag i kunstcentrets hyggelige restaurant, efterfulgt af kunstnernes præsentation af deres arbejde. Publikum kunne tilmelde sig, og der var fuldt hus.

  • Se DBS nyhedsbrev med en morsom billedreportage HER.
  • Se TVNords indslag med Peter Hesk og Steffen Harder HER. – Deres akrylfisk i et fiskenet er en kommentar til den store mængde plastikaffald i verdenshavene.

På billederne herunder arbejder Ole Schjører-Hansen, Peter Hesk og Steffen Harder med akryl, Jørn Hansen med tegl, mens Henrik Troelsen havde samarbejde med Hicon højstyrkebeton i et forsøg med runde former. Og se bare hvad Stinne Teglhus og Søren Schaarup fik ud af at forme mange meter net fyldt af konservesdåser (godt for vægten var de tomme).

Peter Hesk og Steffen Harders akrylfisk.