Skulptur Ølgod og verden

25 billedhuggere med i alt 33 værker er udvalgt til Skulptur Ølgods jubilæums-udstilling, der åbner 26. juni og varer ved til 27. september 2021. Billedet herover er fra ferniseringen, hvor Steen Langvad introducerer sin rytterhane “Kunstens indtog i Ølgod”.

Klik billedet her til højre og se kataloget. Billederne side 53 og 55 er en del af Ølgods samling af permanent opstillede skulpturer, som lokale fonde og firmaer i årenes løb har indkøbt til byen. Inspireret af udstillingerne har de i årenes løb skænket Ølgod 28 værker, som i dag præger byens miljø med kunstnernes fantasifulde blik for livets og naturens former. Det er, som det er sagt, godt gået af en by med kun knap 4.000 indbyggere.

Med de tilbagevendende biennaler har Ølgod åbnet sig for skulpturkunst og kunstnere udefra. Temaet ”Byen og Verden” er derfor et oplagt valg for det aktuelle 10 års jubilæum. Og med den latinske udgave ”URBI et ORBI” understreges det internationale element i mødet mellem en by, dens borgere og billedkunstnerne med deres værker. Skulptur Ølgod 2021 undersøger også, om der i mødet med et lille lokalsamfund kan bibringes både kunstnerne og “kunstmodtagerne” ny indsigt og forståelse for kunstens rolle og væsen.​​

Klik billedet og se bogen på Issuu.com

HENRIK VOLDMESTER

Samtidig mindes Henrik Voldmester ved en udstilling i Ølgod Kulturhus, hvor man kan opleve hans finurlige Einbeins, søheste, havpegasusser og atlantdrager. Det der skulle have været en fejring af Henrik Voldmester, blev jo pludselig en mindeudstilling. Natten mellem søndag og mandag den 28. juni sov Henrik stille ind i døden i sit hjem. Han blev 75 år.

Læs Henning Elvings nekrolog HER.

Henriks skulpturer suppleres af en bog, hvor man med Henriks egne ord indføres i kunstnerens daglige verden, tanker og veje ind til de mange og forskellige skulpturelle udtryk.

  • Besøg Skulptur Ølgods nye hjemmeside og se mere HER.