Workshop i Ølgod

Se to fotoreportager fra de to workshops med Frank Fenriz og Hesk & Harder.

Skulptur Ølgod 2021 gennemførte to workshops. Projekterne foregik efter idéoplæg og skitser fra de inviterede kunstnere i Dansk Billedhuggersamfund. Kunstnerne arbejdede med genbrugsmaterialer. Og publikum blev indbudt til aktivt at være med.

Første kunstner var Frank Fenriz. Hans skulptur – Songs from a restless soul – er opbygget i et modsætningsforhold imellem de firkantede enkle stykker genbrugstræ og kasser og så de mere forfinede organiske hænder, fødder, ansigt og samlinger. Nogen af disse er lavet i fiberbeton, mens andre er 3D printet. Frank Fenriz’ 3D-skannng af figuren ses på headerbilledet herover. I kassernes indre vil der være en ”sammenpresset” 3D figur som modsætning til hovedfigurens hvilende ro. Hovedfiguren har sit blik og fokus rettet imod en genstand holdt i højre hånd, som repræsenter noget essentielt vigtigt.

“Indsigt og Udsyn” af Peter Hesk og Steffen Harder

På et sted med udsigt ind mod Ølgod opsættes to skulpturelle stole modsat hinanden. “Indsigt og Udsyn” er altså en dobbeltstol, hvorfra man betragter Ølgod fra den ene stol – Indsigt – og ser ud i verden fra den anden – Udsyn. – Stolenes skelet skæres i flamingo, og i samarbejde med Ølgods grå guld, beklædes skulpturen med genbrugstræ.

  • Se også Skulptur Ølgods hjemmeside HER.