Nyt kunststed

Fra Kunsthal vARTe har DBS modtaget denne invitation:

Kunsthal vARTe skifter adresse og får nyt koncept. Vi søger både billedkunstnere, keramikere, billedhuggere, fotografer, glaskunstnere m.fl.

Er du kunstner eller kunsthåndværker og kunne du tænke dig at udstille din kunst i Varde centrum og blive en del af et nyt kunstnerfællesskab? Så se her.

Med ønsket om at samle de kunstneriske aktiviteter i bymidten, har vi valgt at rykke Kunsthal vARTe ind som en del af det nye VARDE GARTEN Shops. Det bliver lige under det store glaskunstværk “Himlen over Vesterhavet”, med indgangen fra den nyetablerede Kunstpassage lige ved Kræmmergade / gågaden. Stedet bliver dermed en del af VARDE GARTEN og Kunsthaven.

Hvad kan vi tilbyde?
Stedet er et tilbud til kunstnere om at udstille i bymidten, uden at det skal være tidskrævende og uden dyre omkostninger til husleje, forbrug, markedsføring o.l.
Visionen er, at skabe et unikt kunsthus med en række tilknyttede kunstnere, der ønsker at udstille og sælge deres kunst.
Det skal desuden være et sted, hvor kunstnere på tværs af stilart, materiale og baggrund kan mødes, udveksle erfaringer og hjælpe hinanden.
Det nye kunsthus og de repræsenterede kunstnere vil blive promoveret på de sociale medier, samt på den snart-kommende hjemmeside http://www.kunstivarde.dk. Derfra vil det også være muligt at linke til egne sider.
Et antal gange om året planlægger vi at afholde en stor kunstevent, hvor vi påregner at inddrage hele VARDE GARTEN og dermed de tilknyttede kunstnere.

Hvem kan udstille?
Alle kunstnere og kunsthåndværkere uanset baggrund og erfaring, kan ansøge om at blive en del af det nye Kunsthal vARTe.
Vi søger både billedkunstnere, keramikere, billedhuggere, fotografer, glaskunstnere m.fl.
Dog vil der være et begrænset antal pladser.

Hvordan foregår det?
Udstillingsarealet opdeles mellem kunstnerne. Det vil være muligt at få væg-, vindues- og / eller podieplads, alt efter behov og ønsker. Vinduesudstillingerne udskiftes løbende.

Hvad koster det?
Ved salg betales kun 10% af salgsprisen.
En udstillingsplads i Kunsthal vARTe koster 500 kr. om måneden. Ønsker man mere plads, kan der evt. reserveres flere pladser. Beløbet går til husleje og forbrug.

Åbningstider
Åbningstiderne vil blive de samme som de øvrige butikker i gågaden.
Mandag til fredag kl. 10–17.30
Lørdag og søndag kl. 10–14

Hvad kræver det?
Ligesom tidligere ønsker vi at give kunder og besøgende mulighed for at gå direkte i dialog med kunstnerne, samt at købe kunst uden om gallerister og andre fordyrende mellemled.
Vagterne dækkes derfor af kunstnerne selv (og frivillige), og der skal således påregnes ca. 1 vagt om måneden. Har man ikke mulighed for at tage vagter (pga. job, afstand e.a.), kan der muligvis findes en anden løsning. Har man lyst til at holde åben udover de faste åbningstider, vil der også være mulighed for det. Ligeledes er det muligt for de tilknyttede kunstnere, at benytte lokalerne til arrangementer og events.

Hvordan ansøger jeg?
Ansøgningen sendes til Mette Kristensen på mk@varte.dk.
En ansøgning skal indeholde enten et link til egen hjemmeside, eller portfolio / fotos af udvalgte værker samt CV.

I må også meget gerne sende mailen videre i jeres netværk, hvis I kender nogen, det måske kunne være interessant for.

Med venlig hilsen

Mette Kristensen
Kunstfaglig leder
e-mail: mk@varte.dk
tlf.:+45 2159 2708

Kunsthal vARTe
Smedegade 35D, DK-6800 Varde
CVR nr. 27387667
http://www.varte.dk
Følg os på Facebook og Instagram