Lars Abrahamsen

Træet har slået rod i hans hjerte. Ofte skaber Lars Abrahamsen sine skulpturer af genbrugstræ, som omhyggeligt samles til organiske former. Bearbejdningen af træet spiller en stor rolle i arbejdet, og slibning, voks, patinering og pigment indgår i overfladebehandlingen.

Skulpturerne er i flere tilfælde kolossal-væsener, nærmest dyriske i deres særegne former. Tag Tapmule, der med sin størrelse fremstår som et stort tungt dyr, der er krøbet i ly. Eller træskulpturen KLOVART, der har fået det navn, fordi den er skabt over en lille sort klov fra et krondyr.

For Lars Abrahamsen er træskulpturerne komprimeret poesi, og han arbejder gerne flere år med de enkelte værker. Naturen er altid udgangspunktet, men herfra transformeres inspirationen til nyt liv, til en art væsener, som med indlevelse og sarthed hentes ud af materialernes iboende muligheder. Han formår at vælge ud, og fordybe sig i formen, så det færdige udtryk kommer til at stå præcist. Ikke til diskussion.

Lars Abrahamsen kommer fra en trækyndig familie. Han er uddannet fotograf ved fotograf Poul Pedersen samt billedkunstner fra Århus Kunstakademi. Han er medlem af Den Fynske Forårsudstilling. / Tekst fra Hirtshals Fyr

KONTAKT:
Mail: jeaniehjensen@gmail.com