Dansk Billedhuggersamfund

Nyhedsbrevet

Flere interessante udstillinger er på bedding i Dansk Billedhuggersamfund. Først og fremmest er der skulpturudstillingen på Ledreborg slot ved Lejre, som i år måtte aflyses på grund af Corona-situationen. I samarbejde med Ledreborgs ledelse blev det besluttet at udsætte udstillingen til 2021, da der vil blive udsendt en ny tilmelding til kunstnerne.

Skulptur Ølgod 2021 – Byen og verden.
Og så fejrer Skulptur Ølgod og Dansk Billedhuggersamfund i fællesskab, at Ølgod-udstillingen i 2021 er den tiende i rækken siden starten i 2003. Denne gang får selve byen og dens indbyggere et tema: ”URBI e ORBI” – Byen og Verden. Det handler om ”en lille bys møde med kunsten, og kunstens møde med den lille by”.

”Skulpturer langs søen”
I løbet af sommer og efterår har Skulptur Ølgod desuden planlagt skulpturprojektet ”Skulpturer langs søen”. Bestyrelsen i Skulptur Ølgod har udvalgt og inviteret en række billedhuggere, som hver udfører en skulptur i en 10-dages periode.

  • Mere i DBS’ Nyhedsbrev Oktober 2020 HER.
  • Se også Jens Ingvard Hansens indbydelse til et kursus i Afformning med gips og silikonegummi HER.

Dronninglund 2020

Det er ganske vist: Klik en af forsiderne og se kataloget på Issuu.com, hvor du også kan hente / downloade pdf-filen og se kataloget sådan, som du foretrækker:

Besøg Dronninglund Kunstcenter HER:

Hjemmesiden

Verden forandrer sig, hjemmesider ligeså. Forbåbentlig bliver den nye hjemmeside forum for oplysning og præsentation af kreativitet. God fornøjelse!

Forsidens store billede vil blive udskiftet med jævne mellemrum. DBS medlemmer er meget velkommen til at foreslå illustration. I øjeblikket vises Erling Tingkærs “Personager” på Hollufgård.

Menuen “Udstillinger” fungerer på en ny måde. I det gråtonede felt under det store oversigtsbillede vælges den ønskede udstilling, og vupti dukker alle tilhørende artikler op neden under.

Siden 2013 har DBSs hjemmeside været betjent af det amerikanske selskab WordPress og dets open source blogsystem. Systemet er det mest udbredte i verden og er berømt for sin driftsikkerhed. Så da selskabet sendte vores gamle temapalet på pension, var det naturligt at fortsætte hos WP.

Slideshow fra Dronninglund

BilledKavalkade fra Dronninglund 2020 “Det er ganske vist”.

Ledreborg-udstillingen aflyses

Kære alle udstillere og planlæggere af Ledreborg skulpturudstilling 2020.

Det er nu officielt, at Ledreborg Livstilsdage ikke bliver til noget i år pga. corona krisen.
DBSs styregruppe og ledelse havde glædet sig meget til at arrangere en flot udstilling i de smukke omgivelser omkring Ledreborg slot. Imidlertid er forbuddet fra regeringen om at samles i større grupper forlænget til slut august, og derfor har vi i DBS, i samarbejde med Ledreborgs ledelse, besluttet at udsætte udstillingen til 2021.
Vi håber at I vil være med igen til den tid og bidrage til en flot udstilling. Der vil blive sendt ny tilmelding ud til alle i DBS i begyndelsen af 2021.

Vi ønsker jer alle en rigtig god påske og håber, at alle er raske og sunde.

Mange hilsner på vegne af styregruppen,
Jytte Høeg

Nyhedsbrev marts 2020

Klik billedet og se nyhedsbrevet:

Rundt på Clay

Det føltes nærmest som et privilegium at blive guidet rundt på CLAY Keramikmuseum af en af museets primus motorer, den både opfindsomme og sympatiske keramiker Niels Huang. Her er en lille billedreportage fra rundvisningen og Dansk Billedhuggersamfunds generalforsamling. Klik et billede for større format.

  • Besøg Clay Keramikmuseum HER.